Adı Soyadı: ✲ Kendi İsminizi veya bir Nicknamenizi kullanmanız gerekmektedir.
Konu: Dernek, Yardim
Yazı: ✲ [quote=Dernek icin Tüzük (Taslak)][b]ERZINCAN MERKEZ ILÇESI DEREBAG(TILEK) KÖYÜ YARDIMLASMA VE DAYANISMA DERNEGI TÜZÜGÜ[/b] MADE 1-DERNEGIN ADI: Derebag Köyü Yardimlasma Ve Dayanisma Dernegi DERNEGIN MERKEZI: Almanya - Erzincan - Istanbul ? Bunlari kararlastirmak gerekiyor MADE 2- Dernegin amaci ve bu amaci gerçeklestirmek için sürdürülecek çalisma konulari ve biçimleri; A) DERNEGIN AMACI: Üyeleri Arasinda yardimlasma ve dayanismayi tesis ve temin ederek köyümüzün eksiklerini tamamlamaya çalisarak kültürümüzü yeni nesillere aktararak devamini temin etmek ve yeni kusaklarin ögrenmesini saglamak.Üyelerimizin kültürel sosyal açidan gelismelerine yardimci olmak için gerekli çalismalari yapmak. Üyelerimizin ve çocuklarinin yararli bireyler olmalarini saglamak için gerekli çalismalari yapmak. Köyümüzün alt yapi eksiklerini giderecek çalismalar yapmak B)ÇALISMA BIÇIMLERI: 1. Dernek Üyeleri ve yakinlarindan muhtaç olanlara olanaklari nispetinde nakdi yardimda bulunur 2. Üyelerin ortak sorunlarini tespit ederek ilgili kurumlar ile gerekli girisimlerde bulunarak sorunlara çözüm bulunmasina yardimda bulunmak.üyelerin daha iyi kosullarda çalismalarini saglamak için gerekli çalismalari yapar 3. Yüksek ögrenime devam eden üye çocuklari.ögrenciler için Imkanlari nispetinde nakdi karsilikli veya karsiliksiz yardimda bulunur 4. Su baskini yangin deprem gibi benzeri afetlere ugrayanlara kaza geçirmislere yardimda bulunur 5. Üyeleri arasinda birlik ve beraberligi saglamak 6. Üyelerin ve ailelerin sosyal ve kültürel ihtiyaç gelismelerine yardimci olmak için gereken kamp ve benzeri tesisler kurar. Kurulmus olan tesislerden faydalanmalarini saglar ve toplu tesisler edinmeleri için imkanlar arayip girisimlerde bulunur 7. Dernek üyeleri arasinda tanismayi ve yardimlasmayi temin için çayli yemekli her türlü toplanti ve seyahatler düzenler ve temsiller verilmesini saglar 8. Dernek gelir saglamak amaciyla Yönetim Kurulu Karariyla iktisadi isletmeleri (Lokal Lokanta Kafeterya Restoran Sosyal Tesis)ilgili makamlardan gerekli izinleri alarak açip isletebilir. Üyelerin ve ailelerin sosyal ve kültürel ihtiyaç ve gelismelerine yardimci olmak için gereken kamp vesaire tesisleri kurar kurulmus olan tesislerden faydalanmalarini saglar ve toplu tesisler için imkanlar arayip girisimlerde bulunur 9. Üye ve yakinlarinin her türlü cenaze ve saglik harcamalarina katkida bulunur 10. Dernek üyelerinin ve ailelerinin yararina her türlü sportif faaliyetler düzenler düzenlenmis olan bu tür faaliyetlere istirak eder MADE-3DERNEGIN KURUCULARI: Kurucu üyelerin adi ve adresleri asagida gösterilmistir ADI VE SOYADI Adi : Soyadi : Adresi: Telfonnumarasi: Seklinde tüm Yönetim Kurulunun Listesi IKI TÜRLÜ ÜYELIK VARDIR 1. Asil üyelik: Usulüne uygun bir dilekçe ile dernege kayitli iki üyenin önerisi ile Dernege üye olup aidat ödeyen üyeler asil üyedir 2. Fahri Üyelik : Dernege hizmet etmis ve yararlar saglamis kimseler Yönetim Kurulu karari ile. Dernege fahri üye olarak kabul edilebilir MADE 5- DERNEK ÜYELIGINDEN ÇIKMA VE ÇIKARILMA SARTLARI 1. Hiç kimse dernekten üye kalmaya zorlanamaz .Her üye alti ay önceden yazili olarak bildirmek kaydi ile dernekten çikma hakkina sahiptir 2. Dernek üyeleri asagidaki durumlarda. Yönetim Kurulu karariyla çikartilir. Dernek tüzügünde toplum ahlakina uymayan çikarilmis yasa yönetmelik ve talimatlara aykiri düsen üyeler yine bu kurul kararila dernekten çikarilirlar.Çikarilan üyeler dernekten hiçbir hak talep edemezler.Yönetim Kurulunun ihraç ve kararlarina karsi Genel Kurul toplantisinda itiraz olunabilir. Genel Kurulun bu hususta verecegi karar kesindir MADDE 6-SEÇME VE SEÇILME USULLERI Dernegin her üyesinin Genel Kurulda seçme ve seçilme hakkina sahiptir. Her üyenin Genel Kurulda bir oy hakki vardir. Üye oyunu bizzat kendisi kullanir vekaleten oy kullanilamaz. Fahri üyelerin Genel Kurulda oy haklari yoktur. Yönetim ve Denetim Kurullarinda görev alamazlar MADDE 7- ÜYELERIN DERNEK FAALILIYETLERINDEN YARLANMASI: Dernegin üyesi sifatina haiz her kisi dernegin lokalinden sosyal tesislerinden ve yardimlarindan vesaire faaliyetlerinden yararlanir MADDE 8-DERNEK ORGANLARI 1. Genel Kurul 2. Yönetim Kurulu 3. Denetleme Kurulu MADDE 9- DERNEGIN IÇ DENETIM SEKLI Dernegin Yönetim Kurulu ve denetim kurulu dernegin her türlü iç denetimini yapar. Görülen eksikleri tespit eder. Ayrica dernegin en yüksek organi olan Genel Kurulda dernegin denetimini yapabilir veya denetimci görevlendirmek suretiyle. Dernegin içi denetimini yaptirabilir MADDE 10-GENEL KURULUN KURULUSU a)Yönetim Kurulu b)Denetleme Kurulundan tesekkül eder Genel Kurul toplantilari ve seçimleri (-2-( iki) Yilda bir Mayis ile Eylül( Belkide izin dönemi olmasi diger Köylülerinden Fikirlerinin aktarilmasina fayda saglayacaktir) ayi içinde yapilir yönetim ve denetleme kurulu gerekli gördügü hallerde veya dernek üyelerinden beste birinin yazili istegi üzerine Yönetim Kurulu bir ay içerisinde Genel Kurulu toplantiya çagirmaya mecburdu. Yönetim Kurulunun bu mecburiyeti yerine getirmemesi halinde denetleme kurulu veya toplanti isteginde bulunan üyelerden birin müracaati üzerine mahalli sulh hukuk hakiminin dernek üyeleri arasinda seçecegi üç kisilik heyet Genel Kurulu bir aylik süre içinde toplantiya çagirir MADDE 11- ÇAGRI USULÜ Yönetim Kurulu dernek tüzügüne göre Genel Kurula katilma hakki bulunan üyelerin listesini düzenler Genel Kurula katilacak üyeler en az 15 (on bes) gün önceden günü saati yeri ve gündemi mahalli bir gazetede ilan edilmek suretiyle toplantiya çagrilir bu çagrida çogunluk saglanmamasi sebebiyle toplanti yapilamasa ikinci toplantinin nerede hangi gün ve hangi saate yapilacagi da yani ilanda belirtilir ilk toplanti ile ikinci toplanti arasinda birakilacak zaman 1(bir) haftadan az olamaz toplantinin yapilacagi gün saat ve yer ile toplanti gündemi toplanti gününde en az 15 (on bes) gün önceden mahallin en büyük mülki amirligine yazi ile bildirilir bu yaziya toplantiya katilacak üyeleri gösteren liste eklenir toplanti baska bir sebeple geri birakilirsa bu durumda geri birakilma sebepler de belirtilmek suretiyle ilanin yapildigi gazeteye ikinci bir ilan verilerek üyelere duyurulur ikinci toplanti geri birakilma tarihinden itibaren en geç 2 (iki) ay içinde yapilmasi zorunludur üyeler ikinci toplantiya birinci fikrada belirtilen esaslara göre yeniden çagrilir ve toplanti ikinci fikra esasina göre mahallin en büyük mülki amirligine duyurulur Genel Kurul toplantisi bir defadan fazla geri birakilmaz MADDE 12-TOPLANTININ YERI VE TAPILIS USULÜ: Genel Kurul toplantilari. Dernek merkezinin bulundugu yerden baska bir yerde yapilamaz, yani belirleyecegimiz Merkez ve ya Merkezlerden yapmamiz gerekiyor. Genel Kurul. Dernek tüzügüne göre. Genel Kurulu katilma hakki bulunan üyelerin yarisindan bir fazlasinin katilmasi ile toplanir. Ilk toplanti yeter sayi saglanamazsa ikinci toplantida çogunluk aranmaz. Ancak bu ikinci toplantiya katilan üye sayisi. Dernek Yönetim ve Denetleme Kurulu üye sayisi toplaminin iki katindan az olamaz. Dernek Genel Kurul Toplantilari. Ilanda belirtilen ve mahallin en büyük mülki amirligine bildirilen gün ve saat ve yerde yapilir. Genel Kurula katilacak üyeler. Yönetim Kurulunca düzenlenen listedeki adlar karsisina imza koyarak toplanti yerine girerler. Ikinci fikrada belirtilen tam sayi saglanmis ise. Durum bir tutanakla tespit edilir ve toplanti. Yönetim Kurulu baskani veya görevlendirecegi. Yönetim Kurulu üyelerinden biri tarafindan açilir. Hükümet komiserinin toplantiya gelmemis olmasi toplantinin ertelenmesini gerektirmez. Açilistan sonra toplantiyi yönetmek üzere bir baskan ve iki katip üye seçilir. Toplantinin yönetimi. Genel Kurul Baskanina aittir. Sekreter tutanagi düzenler ve baskanla birlikte imzalarlar. Toplanti sonunda bütün tutanak ve belgeler. Yönetim Kuruluna verilir. Genel Kurul kararlari ekseriyetle açik oyla alinir. Reylerin esitligi halinde baskanin iltihak ettigi taraf ekseriyet kazanmis sayilir. MADDE 13- GENEL KURULUN GÖREV VE YETKILERI: Asagida yazili hususlar Genel Kurulca görüsülüp karara baglanir. 1. Dernek organlarinin seçilmesi 2. Dernek tüzügünün degistirilmesi 3. Yönetim ve Denetim Kurullarinin raporlarinin görüsülmesi. Yönetim Kurulunun ibra edilmesi. 4. Yönetim Kurulunca hazirlanan bütçenin görüsülüp aynen veya degistirilerek kabul edilmesi 5. Dernek için gerekli tasinmaz mallarin satin veya mevcut tasinmaz mallarin satilmasi veya idare sekli hususunda. Yönetim Kuruluna yetki verilmesi 6. Dernegin federasyona veya bir üst kurula katilmasi 7. Mevzuat ve Dernek tüzügünde Genel Kurulca yapilmasi belirtilen diger görevlerin yerine getirilmesi. MADDE 14- GENEL KURUL TOPLANTISINDA GÖRÜSÜLECEK KONULAR Genel Kurul toplantisinda yalniz gündemde yer alan maddeler görüsülür. Ancak toplantida hazir bulunan üyelerin onda biri tarafindan görüsülmesi istenilen konulari gündeme almasi zorunludur MADDE 15- YÖNETIM KURULUNUN TESKILI: Yönetim Kurulu bes asil bes yedek üyeden az olmamak üzere Genel Kurulca gizli oyla seçilir. Yönetim Kurulu asil üyeler arasindan bir baskan bir baskan yardimcisi ve muhasip üye seçer. Asil üyelerde bosalma oldugu takdirde. Yedek üyelerin göreve çagrilmasi zorunludur. MADDE 16 Yönetim Kurulu en az ayda bir baskan veya yönetim kurul üyelerinden üçünün yazili istegi üzerine her zaman toplanir. Yönetim Kurulunda kararlar oy çoklugu ile alinir. Yönetim Kurulunda oylamalar açik olarak yapilir. Esitlik halinde baskanin bulundugu tarafin oyu ile karar alinir. MADDE 17- YÖNETIM KURULUNUN GÖREVLERI: Yönetim Kurulu asagidaki hususlari yerine getirir. 1. Dernegi temsil etmek veya bu hususta kendi üyelerinden biri veya birkaçina yetki vermek 2. Dernegin gelir ve gider hesaplarina iliskin islemleri yapmak ve gelecek döneme ait bütçeyi hazirlayarak. Genel Kurula sunmak. 3. Dernek tüzügünün ve mevzuatin verdigi diger isleri yapmak. 4. Dernegin faaliyetleri ve lokalin tasinmazlarin idaresi için yönetmelik hazirlamak lüzum görürse lokale bir aza vererek faaliyetlerini yakindan takip eder. 5. Dernek gelirini bütçe dairesine muhalline sarf ve dernek para ve mallarinin hüsnü muhafaza ve idaresini temin etmek. 6. Dernege ait kayit ve defterleri tutmak ve muhafaza etmek. 7. Dernegin icra organi olarak is programi ve. Ana tüzük hükümlerinin direktifi dairesinde. Dernege ait bütün isleri yapmak ve yaptirmak. 8. Dernek hedef ve gayelerine açikça aykiri tutum ve davranis içerisinde bulunan ve üye ve yöneticilerini gördügü lüzum üzerine isten el çektirmek. 9. Tüzügün emrettigi müddetler içerisinde. Genel Kurul toplantilarinin yapilmasini saglamak MADDE 18-DENETLEME KURULUNUN TESKILI VE GÖREVLERI: Iki yilda bir Genel Kurul’ca gizli oy ile seçilerek üç asil üç yedek üyeden tesekkül eder. Dernek muamelat muhabere ve hesaplari en az ikisi bir arada tetkik eder. Genel Kurul toplantisindan 15 gün evvel umumi bir denetleme yaparak hazirladiklari raporu. Genel Kurula sunar. Yönetim Kurulu tarafindan hazirlanacak bütçe hakkinda umumi heyete mütalaa arz eder. Denetleme kurulu alti ayda bir denetleme yapar ve denetleme sonucunu bir rapor halinde Yönetim Kuruluna sunar. MADDE 19-ORGANLARA SEÇILENLERIN IDAREYE BILDIRILMESI: Genel Kurulca yapilan seçimi izleyen yedi gün içinde. Yönetim Kurulu baskani tarafindan. Yönetim ve Denetleme Kurullari ile. Dernegin diger organlarina seçilen asil ve yedek üyelerin ad ve soyadlari baba adlari dogum yeri ve tarihleri meslekleri ve ikametgahlari. Dernek merkezinin bulundugu yerin en büyük mülkü amirligine yazi ile bildirilir . MADDE 20- DERNEGIN LOKALI: Dernek Yönetim Kurulu üyelerinin bir arada bulunabilmeleri tanisma ve kaynasmalarina yardimci olmak Bir arada hos vakit geçirmelerini saglamak amaciyla 2908. sayili. Dernekler kanunu 90. maddesine göre. Yönetim Kurulu karariyla mülki amirlikten gerekli izni alarak lokal açabilir. Ve üyelerin burada hos vakit geçirmelerini temin için çesitli oyunlar oynamalarini saglar lokalde ayrica üyeler için mutfak kurarak aperatif yemekler yapip üyelerin ihtiyaçlarini karsilayabilir. Ayrica lokalde açacagi sosyal tesislerde. Yönetim Kurulu karari ile mülki amirlikten gerekli izinler alinarak 2908 sayili. Denekler. Kanunun 48. maddesine istinaden üyelerine aperatif (hafif) içki verebilir. MADDE 21- DERNEGIN GELIR KAYNKLRARI: Dernegin gelir kaynaklari sunlardir. a) Dernegin kurulusu sirasinda yapilacak teberrular b) Üyelerin ödeyecekleri üyelik aidatlari aylik 10 L (On Lira ) (Avrupa (10 Euro )TL yilik 120 Lira (Yüzyirmi Lira) (Avrupa 120 Euro) TL’dir üye isterse aidatini pesin de ödeyebilir. Bu Rakamlar üzerinde tartisiliabilir. c) Dernege yapilacak bagislar. d) Dernekçe tertiplenecek müsamere,piyango,seyahat ve lokal hasilati. Dernek yararina düzenlenen-müzikli müziksiz-yemekli-yemeksiz gecelerin hasilati ile diger çesitli faaliyetlerden saglanacak gelirler. e) Menkul ve gayri menkul mallardan tasinmazlardan elde edilecek gelirler f) 2908. sayili kanunla tespit edilen,müsaadesi alinan tesislerden ve isletmelerden dogacak gelirler. MADDE 22- Dernegi resmi dairelerde temsil etme Yönetim Kurulu baskanina aittir. MADDE 23- Dernek gelirleri. Dernekler kanunun 63 maddesi geregince alindi belgesiyle toplanir ve giderlerde fatura veya harcama belgesi ile yapilir MADDE 24- DERNEGIN SUBELERI: Dernegin Subeleri Türkiye Genelinde Genel Kurulu Karari Ile Gerekli Görülen Il,Ilçe Ve Köylerde Açilabilir MADDE 25 SUBELERIN KURULUSU Dernekler tüzüklerinde belitmis olmak kaydiyla gerekli görülen yerlerde sube açabilirler Kamuya yararli dernekler hariç diger dernekler ,il,merkez ilçe,ilçe ve köylerde birden fazla sube açamazlar .bu amaçla dernek yönetim kurulunca yetki verilen en az üç kisi tarafindan subenin açilacagi yerin en büyük mülki amirligine yazili müracaat yapilir .bu yazida kurucularin adi ve soyadi ,baba adi dogum yeri ve tarihi,meslek ve sanati,ikametgahi ve tabiiyeti ile sube merkez adresinin bildirilmesi ve yaziya dernek tüzügünden iki örnek ile yetki belgelerinin eklenmesi zorunludur . Sube kurucularinin,subenin açilacagi yerde en az alti aydan beri ikamet etmeleri zorunludur. MADDE 26 SUBELERIN ORGANLARI Her subede 1.Genel Kurul 2.Yönetim Kurulu 3.Denetleme kurulu veya denetçi,Olusturulmasi zorunludur Bu organlarin görev ve yetkileri dernek tüzügünde gösterilir MADDE 27 SUBELERIN TABI OLACAGI HÜKÜMLER Dernek subeleri hakkinda da bu kanun hükümleri uygulanir Ancak 1.Sube genel kurulunun toplantisina ait ilan, gazete ile yapilabilecegi gibi mahalli imkan ve araçlardan yararlanmak suretiyle de yapilabilir. 2.Sube genel kurulari olagan toplantilarini merkez genel kurulu toplantisindan en az 15 gün önce bitirmek zorundadirlar. MADDE 28 DERNEK GIDERLERI: Ana tüzükte yazili prensiplere göre. Yönetim Kurulunca hazirlanip.Genel Kurulca tasdik edilen bütçe dahilinde ve baskan ile muhasip üyenin imzasini tasiyan harcama belgesi ile yapilir MADDE29- Dernege yapilan teberrular,teberruda bulunan kisinin arzusuna ve. Dernegin gayesine uymayan islerde sarf edilemez. MADDE 30-DERNEGIN TUTACAGI DEFTERLER: Isletme Hesabi Esasina tabi olan derneklerin . 1. Üye kayit defteri 2. Karar defteri 3. Isletme hesabi defteri 4. Envanter defteri Bilanço esasina tabi olan derneklerin 1. Üye kayit defteri 2. Karar defteri 3. Yevmiye defteri 4. Büyük defter 5. Envanter defteri Tutmalari ve bu defterlerin noterden tasdiki zorunludur. MADDE 31- TÜZÜK DEGISIKLIGI: Olagan veya Olaganüstü Genel Kurul toplantisinda gündeme konulmak suretiyle yeteri kadar bir süre önce degisiklik önerileri yazili olarak bildirilmek kosulu ile. Genel Kurul Karari ile tüzük degistirilebilir. Ayrica Olagan ve veya Olaganüstü. Genel kurul sirasinda toplantiya katilan üyelerin 1/10nun Divan baskanligina verecegi yazili ve imzali önerge dilekçeleri divan baskani tarafindan gündeme alinir. Ve Genel Kurulda oya sunulur. Toplantiya katilan üyelerin 3/2 si kabul ederse tüzük degisikligi yapilir. MADDE 32DERNEGIN FESHI: Dernegin feshi Dernekler Kanunun 49ncu maddesi hükme göre yapilir. Genel Kurul Dernegin feshine karar verebilir. Dernegin tüm olarak feshine karar verilebilmesi için Dernege kayitli üyelerle Genel Kurula Katilma hakki olan üyelerin 2/3 ünün fesih toplantisina istiraki sarttir. Fesih karara alinmasi için yapilan bu toplantida gerekli çogunluk olmadigi veya herhangi bir sebeple yapilamayip ertelendi takdirde müteakip toplantida nisaba bakilmaksizin toplantida hazir bulunan üyelerin 3/2 (üçte ikisinin) karari ile dernegin fesine karar verilebilir. Dernegin feshine karar verildigi takdirde. Mevcut menkul ve gayri menkulleri. SÜREK KÖYÜ Köy muhtarina verilir. MADDE 33-KENDILIGINDEN DAGILMIS SAYILMA: Dernekler kurulus amaç ve sartlarini kaybettigi veya acze düstügü veya Yönetim Kurulunun tüzük geregince kurulmasina imkan kalmadigi veya 23 maddede belirtilen yeter sayisinin bulunmamasi sebebiyle iki olagan Genel Kurul toplantisinin yapilamadigi hallerde kendiliginden dagilmis sayilir. Kendiliginden dagilma hali dernek merkezinin bulundugu yerin en büyük mülki amirinin veya cumhuriyet savciliginin istemi üzerine sulh hukuk mahkemesince tespit edilir. MADDE 34 Bu tüzükte yer almamis olan konular hakkinda umumi hükümlere göre islem yapilir 2908 sayili. Dernekler Kanununda yasaklanan cezai hükümler de dikkate alinarak hareket edilir . MADDE 35- Dernegin geçici Yönetim Kurulu asagida gösterildigi sekilde olusur ve ilk Genel Kurul toplantisina kadar görevi sürdür. ... ... .. MADDE36- Bu tüzük 36 maddeden ibarettir. Bu Tüzük TC Kanun ve Kurallarina göre hazirlanmis, Kaynak olarak Türkiyede Faliyet gösteren bir cok Dernek Tüzükleri üzerinden ve Kendi Fikirlerim üzerinden derlenmestir, mutlaka hatalar ve eksiklikler icermektedir. Bu Yüzden Lütfen Forum Bölümünde Kendi Fikirlerinizi degisiklik önerilerinizi yaziniz. Ama sakin korkmayin dernek acildi simdi bir seyler yapmak zorundayim diye. Bu Sadece bir hazirlik egerki bir gün karar alirsak tabiki.[/quote] Burada yazınız için yeteri kadar yeriniz mevcut. Lütfen Forumkurallarını gözününde bulundurun.
Yeni cevap ve Yazıda beni Maille haberdar et. E-Mail: E-Mail-Adresi Habervermeden sonra otomatik olarak silinecektirç
Güvenlikhesabı: 3 + 2 = ✲ Lütfen güvenlik Sorusuna bir cavap yazınç (Önizleme de gerekli değil).